Sinterklaasintocht Utrecht: een feest voor jong en oud

De pepernoten, chocoladeletters en marsepein liggen al weken in de schappen en de eerste schoorstenen worden schoongemaakt. De voorbereidingen voor de intocht van Sinterklaas zijn in volle gang! Zondag 19 november komen de Goedheiligman en zijn pieten in Utrecht aan.

Ieder jaar verzamelen zich duizenden kinderen en ouders om Sinterklaas en zijn pieten te verwelkomen. De intocht is het grootste buitenevenement van de stad Utrecht, met een optocht en activiteiten voor jong en oud. De Sint heeft met de organisatie besloten dat de intocht dit jaar een bijzonder thema krijgt: Sport!

Naast het Jeugdsport-, Jeugdcultuur- en Sportattributenfonds, is dit jaar ook het U-pasbureau betrokken bij de organisatie van deze sportieve Sinterklaasintocht. Bezoek de gezamenlijke stand van het U-pasbureau, Jeugdsportfonds en Sportattributenfonds op het Domplein. Door onze krachten te bundelen - en met een beetje hulp van Sinterklaas - moet het lukken om zo veel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen. Het U-pas Bureau levert daar natuurlijk graag een bijdrage aan. Want, net als Sinterklaas, is sport er voor iedereen!

Wij nodigen u van harte uit om de sportieve Sinterklaasintocht bij te wonen op zondag 19 november.

Het programma:
11.30 uur: De vloot van Sinterklaas meert aan bij het Ledig Erf. Vanaf daar varen Sint en zijn pieten via de Oudegracht langs het Stadhuis naar de Weerdsluis.

13.00 uur: De boot meert aan bij de Weerdsluis, waar de burgemeester de Sint officieel welkom heet.

14.00 uur: Sint stijgt op zijn paard Amerigo en gaat in een bontgekleurde stoet richting het Domplein waar honderden kinderen hem op zullen wachten.

De kinderen hoeven zich tijdens het wachten niet te vervelen want het hele Domplein is omgebouwd tot een sportief speelplein met dansworkshop, klimmuur en springkussen en nog veel meer!

Meer weten? Kijk op intochtutrecht.nl

 

Naar boven