Tineke Schouten wordt ambassadrice van de U-pas

PERSBERICHT

Utrecht, 8 maart 2018 - Tineke Schouten, één van de bekendste cabaretières van ons land, is ambassadrice voor de U-pas geworden. Deze pas is speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kunnen gezinsleden meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgen zij korting op producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor de kinderen.“De U-pas zorgt ervoor dat mensen met een lager inkomen toch mee kunnen blijven doen in de samenleving”, zegt Erik Reitsma van het U-pasbureau. “Vaak vallen recreatieve activiteiten zoals een sportabonnement of een bezoek aan het theater als eerste af. Met de U-pas willen we pashouders de mogelijkheid bieden om aan leuke en interessante activiteiten deel te nemen. We zijn blij dat Tineke Schouten haar medewerking heeft willen verlenen om de U-pas gezicht te geven en de pas nog meer op de kaart te zetten.”

Tineke Schouten (1954) werd geboren in Utrecht en heeft in haar theatervoorstellingen diverse Utrechtse typetjes neergezet: Lenie uit de Takkestraat is mogelijk de bekendste van alle. “Jaarlijks word ik meerdere keren benaderd door verschillende instanties met de vraag of ik hun ambassadeur wil worden. Graag zou ik overal ‘ja’ op zeggen maar vanwege mijn drukbezette theaterprogramma is dit helaas niet altijd mogelijk. Gezien mijn Utrechtse roots was het echter voor mij net iets makkelijker om wel op het verzoek van de U-pas in te gaan. Het is een fijn idee om je medewerking te kunnen verlenen aan een dergelijk initiatief van de gemeente Utrecht waar pashouders korting krijgen op bijvoorbeeld een theatervoorstelling, bioscoopbezoek of bibliotheekabonnement.”

Naar boven