Vijfduizend Utrechters, onder wie ambassadrice Tineke Schouten, naar de Efteling dankzij U-pas

Een drukte van jewelste vanochtend bij de Vechtse Banen in Utrecht Overvecht. Een twintigtal bussen van vervoerder Brabant Expres stond klaar om honderden opgetogen Utrechtse gezinnen naar Kaatsheuvel te brengen voor een bezoek aan de Efteling.

Het dagje uit is speciaal bedoeld voor U-pashouders. In mei en juni organiseert het U-pasbureau van de gemeente Utrecht, in samenwerking met Brabant Expres en de Efteling, een speciale actie voor de pashouders. Zij krijgen 39 euro korting op een bezoek aan het sprookjesachtige pretpark in Kaatsheuvel en betalen, inclusief vervoer, slechts tien euro per persoon uit het tegoed op hun U-pas.

Open armen

De actie werd door de gezinnen met open armen ontvangen: al ruim vijfduizend mensen meldden zich aan voor een van de vier data in mei en juni. Op sociale media postten verschillende pashouders enthousiaste reacties:

“Hele mooie actie bij jullie, vooral als mensen niet veel te besteden hebben. Ik heb geboekt en mijn zoon begon enorm te huilen. Dit was zijn grote wens! DANKJEWEL U-PAS”

“Top actie van U-pas, daar hebben mensen echt wat aan. Dit is anders niet te betalen en mijn kids wilden zo graag, dus zo is het een mooi dagje uit voor ons.”

Tineke Schouten

De ruim 1750 mensen die kozen om de trip vandaag, 4 mei, te maken, hebben een extra speciale dag. Cabaretière en Utrechtse pur sang Tineke Schouten is ambassadrice van de U-Pas en is vandaag ook van de partij. Samen met haar drie kleinkinderen reist ze met de pashouders mee naar de Efteling.

“Niet iedereen kan het zich veroorloven om met een gezin van twee tot vier kinderen naar de Efteling te gaan”, zegt Tineke. “Voordat je er met de auto of met het OV bent, je de toegang hebt betaald en er mogelijk nog op locatie iets wordt geconsumeerd, kan dit aardig oplopen. We kennen allemaal de Efteling en de verhalen van mensen die er zijn geweest. Dat het nu mogelijk wordt gemaakt voor een bedrag van tien euro per persoon, is werkelijk waanzinnig leuk.”

De volgende dagtrips naar de Efteling zijn op 19 mei en 9 juni. Pashouders kunnen nog beschikbare tickets reserveren op de website van Brabant Expres: https://www.brabantexpres.nl/u-pas/efteling (vol is vol).

Naar boven