Verleng nu uw U-pas!

Het is bijna zover: op 1 juli 2019 start het nieuwe U-pasjaar. Alle pashouders ontvangen hierom eind mei/ begin juni een brief waarin staat of de U-pas automatisch wordt verlengd. Wat er vervolgens moet gebeuren leggen we hieronder uit. 

Uw pas wordt automatisch verlengd
Staat in de brief dat uw U-pas automatisch wordt verlengd? Dan hoeft u niets meer te doen. Op 1 juli 2019 zal het nieuwe tegoed op uw huidige pas worden gestort. Gooi uw oude U-pas dus niet weg! Deze gebruikt u volgend jaar gewoon weer. 

Uw U-pas wordt niet automatisch verlengd
Bent u al pashouder, maar krijgt u bericht dat uw pas niet automatisch wordt verlengd? Geen zorgen, ook dan kunt u uw pas (mogelijk) verlengen. Dit moet u alleen zelf doen! Hier kunt u zien of u nog in aanmerking komt.

U kunt de verlenging aanvragen door in te loggen via Mijn Account en op de knop ‘Verleng’ te klikken. Controleer uw gegevens (en die van uw gezinsleden) en upload het nieuwe inkomensbewijs. Geen Mijn Account? Verleng uw pas dan hier.

Let op: u ontvangt bij verlenging geen nieuwe pas. Gooi uw pas dus niet weg, deze U-pas gebruikt u ook voor het nieuwe pasjaar

Nog geen U-pas?
De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Heeft u nog geen U-pas en wilt u er een aanvragen? Check hier of u in aanmerking komt voor een U-pas. Als dit het geval is, beantwoord dan de vragen van het aanvraagformulier. Het invullen van dit formulier duurt ongeveer tien minuten. 

Naar boven