Belangrijke informatie over de U-polis


In november maken alle zorgverzekeraars hun premies en vergoedingen voor 2020 bekend. U kunt er voor kiezen vóór 1 januari 2020 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Als u een geldige U-pas heeft en in Utrecht woont, kunt u gebruikmaken van de U-polis van Zorg en Zekerheid.
 
Wat is de U-polis?
De U-polis is een zorgverzekering speciaal voor mensen met een laag inkomen in de gemeente Utrecht. De U-polis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een van de twee aanvullende verzekeringen:
 
    •    Utrecht Standaard is voor inwoners die geen hoge zorgkosten verwachten, maar wel goed verzekerd willen zijn.

    •    Utrecht Top is voor inwoners die wel hoge zorgkosten verwachten.

 
De voordelen van de U-polis
    •    U krijgt korting op de premie (omdat de gemeente meebetaalt).

    •    De aanvullende verzekering bevat ruimere vergoedingen.

  
Dit is belangrijk:
Voor de U-polis heeft u een geldige U-pas nodig. Heeft u geen U-pas of wilt u deze verlengen? Kijk op www.u-pas.nl/aanvragen. Nadat wij de aanvraag ontvangen hebben, ontvangt u binnen vier weken bericht of het is goedgekeurd of afgewezen. Als u nog een U-pas moet aanvragen is er kans dat u te laat bent om de U-polis aan te vragen. U kunt de U-polis niet aanvragen bij het U-pasbureau. Kijk hieronder voor de 3 manieren waarop u de U-polis kunt aanvragen of hoe u kunt overstappen naar een ander pakket in de polis.
 
Zo vraagt de U-polis aan:
De U-polis verzekering kan van 12 november t/m 31 december aangevraagd worden op de volgende manieren:
    •    Online via www.gezondverzekerd.nl/utrecht

    •    Door te bellen met het speciale telefoonnummer 071 – 5 825 825

    •    Door een bezoek te brengen aan een van de spreekuren van de gemeente: Klik hier voor de spreekuren.

Bent u al verzekerd via de U-polis?
U ontvangt binnenkort een brief van Zorg & Zekerheid met het nieuwe polisblad. Daarin staat welke zorgverzekering u krijgt in 2020. Kijk goed in de brief of dit de U-polis is. Dan hoeft u niets te doen. U kunt wel overstappen naar een ander pakket van de U-polis. 

Staat in de brief een andere zorgverzekering van Zorg en Zekerheid? Dan moet u zich opnieuw aanmelden voor de U-polis. U heeft dan wel een geldige U-pas nodig. De U-pas (verlenings-)aanvraag moet uiterlijk 31-12-2019 zijn ingediend.

Vragen?
Heeft u vragen over de U-polis of wilt u hulp bij het overstappen naar de U-polis? Dan kunt u terecht bij een spreekuur in Utrecht. U kunt ook naar een spreekuur gaan in een andere wijk dan waar u woont. 

Lukt het u echt niet om naar een spreekuur te gaan? Bel dan Zorg en Zekerheid op 071 – 5 825 825.

Naar boven