De Kleine Fietswinkel: echt hart voor de klant!

Hassan en Ibrahim zijn de trotse eigenaren van misschien wel de kleinste bekendste fietsenzaak van Utrecht: de Kleine Fietshoek aan de Amsterdamse Straatweg. Omdat ze letterlijk uit hun jasje zijn gegroeid hebben ze sinds eind vorig jaar hebben ze een tweede grotere fietswinkel geopend in winkelcentrum Overvecht. Hassan vertelt: ‘Wij willen graag wat voor onze medemens betekenen en hebben echt hart voor onze klanten. Openheid en eerlijkheid is belangrijk voor ons en we zoeken altijd de beste oplossing voor de klant.’

 

De Kleine fietshoek heeft veel U-pashouders als vaste klant. ‘We zijn er trots op dat we mensen kunnen helpen. Wij willen niet de duurste fiets verkopen maar kijken altijd wat er mogelijk is binnen het budget van de klant. Nu we in onze tweede zaak een stuk meer ruimte hebben, kunnen we nog meer mensen helpen.

Veel van onze klanten zitten hier ook in Overvecht dus nu zijn we nog dichterbij ze. Soms helpen we hen met een tweedehandsfiets en soms kunnen we een fiets zo repareren dat hij weer een tijd mee kan. Dat is ook waarom mensen hier terugkomen, ze krijgen een eerlijk advies. Wij zijn ook erg blij dat sinds dit U-pasjaar ook reparaties en accessoires op kinderfietsen met de U-pas kunnen worden betaald.  ‘Zeker een reparatie is een zaak van vertrouwen en vertrouwen is een zaak van ons.’

Investeer in jezelf

Hassan is wat je noemt een echte ‘selfmade’ ondernemer. ‘Niets komt je aanwaaien in het leven, het is het resultaat van hard werken.’ Hassan, inmiddels 55 jaar heeft meerdere beroepen gehad waarbij hij veel investeerde in kennis en opleiding. Zo was hij de eerste Turkse treinmachinist in Nederland en leidde hij daarna vele collega’s op als instructeur voor machinisten. Hij heeft dan ook een belangrijke boodschap voor collega ondernemers: ‘Investeer in jezelf en volg opleidingen om zo je kennis te vergroten.’ Dit stelde mij in staat om zelf mijn winkel in te richten, elektriciteit aan te leggen en zo optimaal te profiteren van de diverse behaalde technische diploma’s. 

Hassan behaalde specifieke diploma’s voor het fietsenmakers vak maar was bijvoorbeeld in het verleden ook automonteur. ‘Door die extra technische bagage kunnen we veel fietsen ook een langere levensduur geven, omdat we oplossingen vinden die niet altijd direct voor de hand liggen. En dat oplossen voor de klant dat is wat we graag doen. In deze nieuwe winkel hebben we ook veel ruimte gereserveerd voor voorraad van allerlei onderdelen. Strak geordend in grote voorraadkasten zodat we iedere situatie snel het juiste onderdeel voor de reparatie bij de hand hebben.’

Hassan besluit met zijn kenmerkende gulle glimlach: ‘Goed luisteren, service verlenen en met vriendelijkheid en een altijd brede glimlach voor een goede, eerlijk prijs bereikbare kwaliteit leveren, dat verdienen onze klanten!’

Naar boven