Lentekriebels met U-pas

Het is la la lente! De kale takken maken plaats voor vers groen, je hoort de vogeltjes fluiten en de zon laat zich weer wat vaker zien. Ook de zomertijd is ingegaan, dus de dagen worden eindelijk weer langer. Ga er deze lente met de U-pas weer lekker veel op uit, ontdek de leukste dingen en laat je creativiteit naar boven komen. Geef jezelf het ultieme lentegevoel! 

Handen uit de mouwen

Even nergens aan denken en je creativiteit de vrije loop laten: met je handen werken is ontspannend en leuk! Ga bijvoorbeeld met je groene vingers aan de slag bij tuindersvereniging ATV Nijevelt. Kweek je eigen groenten of zaai de mooiste bloemen. Je kunt betalen met je U-pas tegoed. Altijd al willen leren naaien? Bij Naaicentrum Lijdsche Rijn worden naailessen gegeven voor beginners en gevorderden. Leer hier patroontekenen en je eigen kleding maken. Betalen kan met je U-pas tegoed. Stadswerkplaats Utrecht is dé plek waar je workshops kunt volgen op het gebied van houtbewerking, meubelmaken en klussen. Wat voor meubel ga jij maken? Ook hier betaal je met je tegoed. Bij de workshop ‘ontdek de klei’ van Dorothé Arts ga je aan de slag met klei en maak je je eigen vaas, schaal of beeldje. Met je U-pas krijg je 20% korting.

Fit, fitter, fitst

Maak je lichaam alvast klaar voor de zomer door lekker te gaan bewegen! Kun jij wel tegen een stootje? Probeer American Footbal bij Club Dominators dan eens. Hier gaat het er aardig hard aan toe, maar draait het vooral om plezier en respect. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan is korfbal misschien wel wat voor jou. Bij korfbalvereniging Victum speel je in de lente zelfs lekker buiten. Jong en oud kan hier de bal proberen in de korf te gooien. Sla een balletje met een racket bij Enjoy Tennis. De perfecte sport om in het voorjaar te doen. Plons! Maak een bommetje in het water bij zwembad Den Hommel. Van zwemlessen tot zwemmen in het recreatiebad: er valt in dit zwembad genoeg te doen. Bij alle bovenstaande acties kun je betalen met je U-pas tegoed.

Voor elk luitje een uitje

In de lente wil je weer vaker de deur uit om leuke dingen te doen! Ga met je kleintje naar het Nijntje Museum: het leukste museum voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Met je U-pas krijg je gratis toegang. Liever naar iets kunstzinnigs? Breng dan een bezoek aan het Rietveld Schröderhuis. Dit bijzonder ontworpen woonhuis is volledig uitgevoerd volgens de ideeën van de kunstbeweging De Stijl. Ook hier krijg je gratis toegang met je U-pas. Ontdek het ontstaan van treinen in het Spoorwegmuseum! Stap in het rijtuig van de Koninklijke familie of maak een spannende rit in het donker. Met je U-pas krijg je 50% korting op de entree. Toch meer zin om lekker ontspannen naar de film te gaan? Bij Kinepolis Jaarbeurs draaien altijd de nieuwste films in verschillende genres. Betalen kan hier met je U-pas tegoed. 

Naar boven