Besteed jouw U-pas tegoed

Het U-pasjaar is bijna voorbij. Staat er nog tegoed op jouw U-pas? Je hebt nog tot 30 juni de tijd om dit op te maken! Pak je pas erbij en gebruik je tegoed voor een momentje voor jezelf, om je rijlessen te betalen, je fiets te laten maken of zelfs een fiets van te kopen! In deze blog delen we handige tips. Gebruik dan het gezinstegoed: de resterende tegoeden op de passen van kinderen binnen een gezin mag je bij elkaar optellen. Veel leesplezier!

Plezier voor jong en oud
Elke dag is een nieuwe kans om creatief te zijn! Wat dacht je van een middagje kleien bij Kleistad? Perfect voor een gezellige dag met de kinderen of om zelf te oefenen. Plezier is ook een momentje voor jezelf, even lekker ontspannen. Met je U-pastegoed kun je terecht bij heel veel salons voor een lekkere massage, een beautybehandeling, nieuwe nagels en nog veel meer! Wil je liever lekker bewegen? Ga dan lekker zwemmen. Gebruik je U-pas tegoed voor het betalen van zwemlessen of een middagje vrijzwemmen. Zin in een uitdaging? Ga dan naar Bridgeclub Houten! Elke woensdagavond en donderdagmiddag kun je hier een gezellig potje bridgen.

Dat is handig
Met het tegoed op je U-pas kun je niet alleen leuke, maar ook handige dingen betalen. Heb jij een nieuwe fiets nodig? Of moet je oude fiets nodug eens gemaakt worden? Met je U-pastegoed kun je, als je jonger dan 18 jaar bent, bij heel veel fietsenmakers terecht om jouw fiets te laten maken of zelfs een fiets te kopen! Ben jij 16+ of 18+ en wil je auto of scooter leren rijden? Met je U-pas tegoed kun je rijlessen betalen bij veel verschillende rijscholen bij jou in de buurt en zo je rijbewijs halen. Heeft je kind extra hulp nodig met schoolwerk? Met je U-pas kun je bijles of huiswerkbegeleiding krijgen. Sporten is niet alleen leuk, maar ook goed voor je! Met je U-pastegoed kun je sporten tot je niet meer kan. Bekijk het aanbod eens en betaal de contributie of een losse sportles met je U-pastegoed.

Gezinstegoed
De tegoeden van alle kinderen binnen één gezin mag je bij elkaar optellen. Dit heet het gezinstegoed. Dit geldt voor alle gezinnen met kinderen t/m 17 jaar in alle U-pasgemeenten. Zo kun je het tegoed makkelijker verdelen en uitgeven. Goed om te weten: Het tegoed voor volwassenen (18+) is en blijft strikt persoonlijk. Dit tegoed kun je dus alleen aan activiteiten voor jezelf besteden. Lees meer over het gezinstegoed tussen de veelgestelde vragen.

Naar boven