OV-reissaldo

U-pastegoed op uw OV-chipkaart laden

Goed nieuws! Nu ruim 60 locaties om je U-pastegoed op je OV-chipkaart te laden.

Vanaf januari 2022 kun je op meer dan 60 locaties in Utrecht en omliggende gemeenten reissaldo aanschaffen met je U-pastegoed en dit op je OV-chipkaart laden. Bekijk hier alle locaties waar de OV-laadpalen staan.

Voor wie?
Volwassen U-pashouders (18+) kunnen per pasjaar maximaal € 75,- van het U-pastegoed op de eigen OV-chipkaart zetten. Let op! Dit geldt alleen voor U-pashouders die vóór 1 juli 18 jaar of ouder zijn.

Hoe werkt het laden van OV-reissaldo?
Ga met je U-pas en OV-chipkaart (dit mag een persoonlijke of anonieme kaart zijn) naar één van de 60 OV laadpalen uit het overzicht

Heb je hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het opladen van het OV-reissaldo met gebruik van het U-pastegoed? Bekijk dan het onderstaande filmpje. 

Heb je hierna nog vragen? Ga dan naar het Stadskantoor in Utrecht. Daar staat in de Centrale hal een OV-laadpaal waar je reissaldo kan opladen. Vraag bij de receptie om assistentie/hulp.

Belangrijk

  • Alleen volwassen U-pashouders (18+), die voor 1 juli 18 jaar of ouder zijn, kunnen met het U-pastegoed OV-reissaldo aanschaffen.
  • Tijdens een U-pasjaar kan maximaal € 75,- van het U-pastegoed op de eigen OV-chipkaart worden geladen.
  • Is er al een deel óf het gehele bedrag van € 75,- van het U-pastegoed op de OV-chipkaart geladen? Dan krijg je een foutmelding.
  • Is het resterende tegoed op de U-pas lager dan € 75,- én is er nog geen U-pastegoed op je OV-chipkaart geladen? Dan kan het nog maximaal beschikbare tegoed op de U-pas op de eigen OV-chipkaart worden geladen.
  • Het met U-pastegoed geladen OV -reissaldo kan alleen gebruikt worden om te reizen.
  • Het is niet toegestaan om een OV-reissaldo dat op de OV-chipkaart is geladen met U-pastegoed terug te vorderen (in cash uit te laten betalen of op de bankrekening te laten zetten) bij een vervoerder, het U-pasbureau en/of de gemeente.

OV-laadpaal locaties en beschikbaarheid
Bekijk van te voren of de OV-laadpaal locatie van je keuze beschikbaar is. De beschikbaarheid is o.a. afhankelijk van de openingstijden van de locatie waar de OV-laadpaal staat. Denk bijv. aan de openingstijden van de winkel/stationshal/gemeenteloket.

Heb je nog geen OV-chipkaart?
Dan kun je deze aanschaffen bij o.a. de U-OV Service & Tickets balie in de Stationshal (aan de Jaarbeurs -en Centrumzijde), diverse tabaksspeciaalzaken en verkoopautomaten op stations. De OV-chipkaart kost € 7,50. Dit kun je niet met je U-pastegoed betalen.

Klantenservice OV Chipkaart
Tel: 0900-0980 (gebruikelijke belkosten*)
Bereikbaar op werkdagen van 7.00 tot 21.30 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Naar boven