Op iedere U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan allerlei activiteiten. Los van het tegoed krijg je met de U-pas regelmatig korting op activiteiten, zoals een bibliotheekabonnement of theater- of bioscoopbezoek. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten. Het U-pasjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het jaar daarop.

Ontdek alle activiteiten en acties met de U-pas

Vraag hier de U-pas aan.

U-pas aanvragen


Voor wie is de U-pas?

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een U-pas? Vul je gegevens in op de aanvraagpagina.


Tegoed & activiteiten

De hoogte van het tegoed dat op de U-pas staat en wat je ermee kunt doen, is afhankelijk van de leeftijd en woonplaats. Verspreid over de deelnemende gemeenten zijn er meer dan 1.200 verschillende activiteiten en acties. Van een dagje weg tot een sportabonnement of de deelname aan muzieklessen.

Met de U-pas krijg je korting op bepaalde producten, bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de schoolkosten van je kind.

Aanbod

Filter, doorzoek of bekijk het volledige aanbod en vind de activiteiten of acties die bij je passen.

Bekijk het aanbod

Gezinstegoed

Vanaf 1 juli 2021 mag je de tegoeden van alle kinderen binnen één gezin bij elkaar optellen. Dit heet het gezinstegoed. Dit geldt voor alle gezinnen met kinderen t/m 17 jaar in alle U-pasgemeenten. 

Meer informatie


Partners

U-pas werkt samen met meer dan 1.200 partners in de omgeving van Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Als partner van de U-pas heb je de mogelijkheid om een activiteit of een actie aan te bieden. Als een U-pashouder aangeeft deelname aan je activiteit te willen betalen met zijn of haar persoonlijke U-pastegoed, declareer je de kosten hiervoor online. 

Ik wil partner worden

Meer lezen over de mogelijkheden om partner te worden? Wij leggen het je graag uit.

Meer informatie


Je persoonlijke account

Gemakkelijk inzicht in je tegoed en activiteitenhistorie van jezelf of een gezinslid? Log dan in op je persoonlijke U-pas account en zie al je gegevens in.

Inloggen Mijn U-pas 

Nog geen account?

Maak deze dan snel en gemakkelijk aan via het registratieformulier.

Naar registreren