Bij ons kun je altijd terecht voor een vriendelijke prijs!

 

Lisanne de Jong is samen met twee collega’s verantwoordelijk voor het Strandbad Maarsseveense Plassen. Het populaire en schitterend gelegen recreatiegebied is ook afgelopen zomer weer door vele U-pashouders bezocht. ‘In de zomermaanden van half april tot half september zijn we iedere dag open voor het publiek. Weer of geen weer, voor twee mensen of voor duizenden mensen, bij ons kun je altijd terecht voor een vriendelijke prijs. ‘Juist ook voor dagen waarop het iets minder warm is, zo rond de 20 graden is het zeker voor kinderen al heerlijk om hier te zijn.’

‘Afhankelijk van weer is het bij ons ook een kwestie van pieken en dalen’, lacht Lisanne. ‘In totaal hebben we een redelijk seizoen gedraaid met rond de 100 duizend bezoekers. Dit aantal is, na een toch wat kwakkelende augustus maand, wel goedgemaakt door het extreem goede weer in september. In de laatste week van de opening hebben we nog zo’n 20 duizend mensen mogen ontvangen. De laatste zondag was het echt druk met bijna negenduizend bezoekers.’

Op deze drukke dagen is het alle hens aan dek voor Lisanne en haar team. ‘Maar daar houden we van. Er hangt hier een hele relaxte sfeer onder collega’s en bezoekers. Natuurlijk moeten wij ook op drukke dagen weleens een brandje blussen, maar het is hier altijd gezellig. Het leuke aan dit werk vind ik ook de diversiteit; van communicatie, de kassa of het regelen van financiële zaken, maar ook onderhoud aan het groen, het hoort er allemaal bij. We hebben ook behoorlijk wat abonnementhouders, van jong tot oud. We hebben veel mensen die hier met goed zomerweer zelfs dagelijks heen komen. Dat merken we ook onder U-pashouders die tegen een gereduceerd tarief het abonnement kunnen bestellen. Zo verkochten we dit jaar alweer 25% meer abonnementen dan afgelopen zomer.’

Het strandbad gaat met zijn tijd mee en blijft altijd in ontwikkeling, maar het oude vertrouwde blijft juist ook behouden. ‘Zo hebben we bijvoorbeeld een kleine dag camping waar bezoekers een tent of caravan mogen neerzetten en is er ruimte voor evenementen op het terrein. Dat varieert van een familiefeest of schooluitje, waarvoor van tevoren even aanmelden voldoende is, tot een groot evenement zoals Ultrasonic, dat maandenlange planning vereist. Uiteindelijk zijn we wel vooral een familiebad waar we de prijzen zo laag mogelijk proberen te houden zodat het voor iedereen toegankelijk is.’

Het terrein is multifunctioneel met zwemwater, een zandstrand en verschillende voorzieningen. ‘De vele speeltoestellen, het speeleiland, de glijbanen en het schone water zorgen voor uren speelplezier voor kinderen. Door de wijdse opzet van het zandstrand en ligweides zijn er ook voldoende rustige plekjes te vinden. En ook zijn wij de thuishaven voor een surf en een duikvereniging.’

Voor dit seizoen zit het er weer op voor Lisanne. ‘In de winterperiode pak ik mijn werk in het theater weer op, dat geeft een mooie afwisseling. Ik kijk alweer uit naar het volgende seizoen met vast weer een hoop mooie zomerse dagen!’
 

Naar boven